Hoe goed is het internet via glasvezel?

Een goede internetverbinding is enorm belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de vele baantjes die tegenwoordig deels vanuit huis worden uitgevoerd, het contact met je werk, school of vrienden/familie, belangrijke meetings, gamen en ga zo maar even door. Het hebben van een goede, betrouwbare en snelle internetverbinding is dus haast onmisbaar in ons tijdperk. Wanneer je wilt beschikken over een goede, snelle en betrouwbare internetverbinding is het sterk aan te raden om voor een glasvezelnetwerk te gaan. In deze tekst lees je alle voordelen van glasvezelnetwerk, wat dit precies inhoudt en hoe je eraan komt. 

Wat is glasvezel dan eigenlijk?

Een internetverbinding via glasvezel gaat via een vezel van glas, die even dun is als een haar. Doormiddel van deze vezel kunnen er signalen en data geschoten worden met de snelheid van het licht, megasnel dus. Doordat de signalen via de binnenkant van deze vezels lopen zul je deze snelheden kunnen behalen zonder kwaliteitsverlies. Wanneer jij dus wilt beschikken over een snelle en betrouwbare internetverbinding zodat je zonder vertraging kunt werken, gamen, streamen en ga zo maar door, is het sterk aan te raden om voor glasvezel te gaan!

De voordelen van een verbinding via glasvezel 

Wanneer je voor een snelle en betrouwbare internetverbinding wilt gaan is het sterk aan te raden om voor glasvezel internet te kiezen. Glasvezel heeft namelijk enorm veel efficiënte voordelen waardoor eigenlijk iedereen voor glasvezel zou moeten gaan. Zo is het eerste voordeel dat glasvezel simpelweg gewoon enorm hoge snelheden kan behalen. Zo biedt een glasvezelverbinding maar liefst een down- en uploadsnelheid van 100mb tot 10gb per seconde, de kenners weten dan ook dat dit enorm snel is en een stuk hoger is als bijvoorbeeld een kabelnetwerk. Wanneer jij dus vaak documenten dient te downloaden, presentaties dient af te spelen, of foto’s in hoge resolutie dient af te leveren is het hebben van een verbinding via glasvezel onmisbaar. Een volgend voordeel is dat glasvezel gewoon erg betrouwbaar is. Via glasvezel gebeurt het namelijk zelden dat je wordt onderbroken of dat er een storing is, erg handig wanneer je veel online meetings hebt of vaak aan het gamen bent. Buiten het feit dat glasvezel dus enorm hoge snelheden kan behalen, is deze ook nog is van hoge kwaliteit. Dit houdt in dat je verbinding continu deze snelheden zou behalen waardoor je ook geen vertragingen zult hebben. Tegenwoordig zijn er ook al een heleboel providers die deze verbinding kunnen leveren. Zo is ook Solcon hier zeker een betrouwbare provider voor waardoor het zeker de moeite waard is om even een kijkje te nemen.