Optimaliseren van SEO

Om beter te scoren in de ranking is enige kennis van SEO nodig. Om je verder te helpen volgen in deze blog een aantal tips voor het schrijven van SEO gerelateerde artikelen..

Verrijk jouw artikel met een trefwoord 

Nadat je het kader van jouw artikel hebt gedefinieerd, moet het worden geoptimaliseerd zodat er op de zoekpagina’s naar wordt verwezen voor het gekozen trefwoord. Als je jouw artikel wilt rangschikken voor een long-tail-zoekwoord dat de term ‘leadgeneratie’ bevat, moet die term in meerdere elementen van jouw artikel voorkomen. Lezers (en zoekmachines) moeten begrijpen dat je het onderwerp in jouw artikel behandelt.

Voer het trefwoord in waarnaar je naar jouw artikel wilt verwijzen in de URL en in de titel van de pagina (title-tag). Vergeet het ook niet in de rubriek titels te vermelden.

Vermijd keyword stuffing

Aan de andere kant, pas op dat je jouw blogpost niet over-optimaliseert, het is geen kwestie van keyword stuffing, een SEO-strategie die sterk wordt bestraft door de Google-richtlijnen. Vermeld jouw trefwoord voldoende in jouw pagina zodat het zichtbaar is, maar niet te veel zodat het lezen van de tekst te zwaar en repetitief wordt. Het draait allemaal om balans.

Om keyword stuffing te voorkomen, zoek je naar uitdrukkingen die vergelijkbaar zijn met jouw zoekwoord en waarmee je het bereik van jouw SEO kunt vergroten terwijl je off-topic vermijdt.

Gebruik URL

Zoekmachines bestraffen lange URL’s niet direct, maar korte, begrijpelijke URL’s maken de gebruikerservaring gemakkelijker, wat van invloed is op jouw SEO. Probeer in het ideale geval URL’s van minder dan 80 tekens te kiezen. Het lijkt misschien veel, maar het is niet zo veel als je domeinnaam lang is..

Vergeet niet om aan jouw URL de trefwoorden toe te voegen die het hoofdthema van jouw artikel bepalen. Vermijd echter keyword stuffing in jouw URL, deze praktijk wordt sterk bestraft door de richtlijnen van Google. Inderdaad, het misbruik van zoekwoorden (ook wel “keyword stuffing” genoemd) is bestraft door Google sinds de Florida (2003), Panda (2011) en Penguin (2012) updates.

Vul de meta description tag in

Met de meta beschrijving tag kun je de tekst aanpassen die een resultaat op de zoekpagina’s beschrijft.

Een pakkende en geoptimaliseerde meta description tag, d.w.z. met een bepaald aantal gezochte trefwoorden en gerelateerd aan uw artikel, heeft een directe impact op jouw CTR op Google. Vergeet deze dus niet in te vullen en te optimaliseren.

Gebruik korte en begrijpelijke URL’s

Voordat je zelfs maar verder gaat met het lezen van je artikel, geeft de URL een indicatie aan je lezers over de inhoud van je blogartikel. Een begrijpelijke en geoptimaliseerde URL bevordert dus de gebruikerservaring en SEO.

In sommige browsers ondersteunen URL’s niet alle tekens en om te voorkomen dat het verandert in een reeks tekens zoals “%20”, moet u geen accenten, spaties of de meeste speciale tekens gebruiken. Als je verder wil komen met SEO, kijk dan bij Seeders.