Wat is het verschil tussen SEO en SEM

Veel Internet marketeers raken in de war als het gaat om termen die gebruikt worden door SEO experts. De twee termen SEO en SEM worden soms door elkaar gehaald, dus is het tijd om uit te leggen wat de twee verschillende termen betekenen en hoe ze de prestaties van een website kunnen verbeteren.

SEO staat voor Search Engine Optimization

Zoekmachine optimalisatie is alles wat je doet om je website er aantrekkelijker uit te laten zien voor zoekmachines. Het creƫren en actualiseren van relevante inhoud en het krijgen van backlinks met ankerteksten met inbegrip van je zoekwoord. Er zijn onsite en offsite SEO technieken, en ze kunnen effectief zijn zodra linkbuilding en zoekwoord optimalisatie er aan te pas komen. Het opzetten van een SEO campagne is een langdurig proces en vereist deskundige SEO analyse voordat de resultaten kunnen worden gezien.

Hoe kan een SEO analyse helpen?

Zodra een website eigenaar heeft besloten om SEO te gebruiken moeten ze zelf een SEO analyse uitvoeren of ze moeten een SEO expert of bedrijf vinden om deze taak uit te voeren. Het kost veel tijd en vereist een hoog niveau van expertise om een website te optimaliseren voor zoekmachines. Een SEO analyse moet ook spionage op sites die concurreren voor hetzelfde soort verkeer of de dezelfde zoektermen. Op die manier kan de meest winstgevende en gemakkelijk te gebruiken zoekwoorden worden bepaald en een grote gedetailleerde SEO strategie kan worden opgezet.

SEM staat voor Search Engine Marketing

Search Engine marketing is een overkoepelende term die alles omvat wat een website eigenaar of SEO expert zou kunnen doen om hogere rankings te krijgen. Het omvat niet alleen SEO, maar andere methoden zoals linkbuilding campagnes, het uitwisselen links en het registreren van de website in verschillende directories en websites. Simpel gezegd, SEO is een onderdeel van marketingstrategieƫn. Het gaat ook over methoden zoals het kopen van reclameplekken op andere relevante websites, zodat het de SEO waarde van de website kan verbeteren.

Hoe kan linkbuilding met SEM Rankings helpen?

Linkbuilding is een zeer belangrijke marketingstrategie. Het gaat om het lokaliseren van websites die in dezelfde niche liggen, met  soortgelijke zoekwoorden. Het kan een betaalde samenwerking zijn maar ook een uitwisseling, wat betekent dat twee websites naar elkaar linken. Andere veel voorkomende manieren om links te bouwen is door middel van websites met een autoriteit. Deze hebben veel sterkere stemmen en zijn zeer effectief als het gaat om het verbeteren van de ranking. Linkbuilding is een geweldig hulpmiddel maar een marketeer moet er rekening mee houden dat niet alleen de kwantiteit maar ook de kwaliteit telt.